Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Tip: vergeet de maïsdoolhoven niet

Beeld: maïsdoolhof Essen 2015

 

’t Is weer die tijd van het jaar. De tweede helft van augustus is (bijna) aangebroken en je trukendoos met vakantie-ideeën is leeg. De kinderen beginnen zich te vervelen en de televisie gaat alweer vaker aan. Herkenbaar? Dan ben je iets vergeten: de maïsdoolhoven! Een overzicht:

 

West-Vlaanderen

  • De Pierlapont: kinderboerderij De Pierlapont in Loppem legt elk jaar een maïsdoolhof met speels thema aan. Dit jaar werd gekozen voor ‘de wei van de bij’. Na een avontuurlijke speurtocht door het doolhof kan je genieten van pannenkoeken, hoeve-ijs, boerentaarten of een streekbiertje. Wie wil, kan nadien ook de boerderij bezoeken.
Adres: Kijkboerderij De Pierlapont, Zeedijkweg 23, 8210 Loppem, 0478 76 59 65, 050 84 17 83, , www.pierlapont.be
 
  • Pop-up doolhof ‘Intense’: nog tot en met 31 augustus kan je in Middelkerke terecht voor een maïsdoolhof mét hoogteparcours (niet verplicht, je kan ook op de begane grond de uitgang vinden ;)) en speleobox (opnieuw: voor de liefhebbers). Voor en na kan je iets te drinken of te eten nemen in de zelfbedieningsbar, terwijl de kinderen nog wat ravotten op de springkastelen. Extra leuk: de bar, het terras en een deel van het parcours zijn opgetrokken uit gerecycleerd materiaal, zoals oude zeecontainers. Bovendien is alles mobiel gebouwd, zodat er na augustus niets meer van de constructie te zien zal zijn. Pop-up recreatie, noemen ze dat. Dagelijks open van 11:00 tot 18:00.

Adres: Abdisweg, 8430 Middelkerke, , www.intense.be/intense-middelkerke-maisdoolhof

 

maisdoolhof-intense-tris.png

Beeld: maïsdoolhof met hoogteparcours, www.intense.be

 

 

Vlaams-Brabant

  • Landelijke Gilden Opwijk-Mazenzele: omdat Mazenzele dit jaar ‘Dorp in de kijker’ is, organiseert Landelijke Gilden een maïsdoolhof op De Kleine Deugd. Wie het doolhof bezoekt, kan zelfs een prijs winnen (formulieren te verkrijgen aan de infostand). Open tot 3 oktober 2015.
Adres: De Kleine Deugd, Lepelstraat 10, 1745 Mazenzele
 
  • Hoeve de Peinwinning: jonge melkveehouders Nico en Ann begonnen enkele jaren geleden zelfgemaakt hoeve-ijs te verkopen op hun boerderij. Omdat hun ijssalon zo veel bezoekers trekt, besloten ze dit jaar ook een maïsdoolhof aan te leggen. Het doolhof bestrijkt een perceel van 2,5 hectare en is nog te bezoeken tot eind september, elke woensdag en zondag van 13:00 tot 20:00.

Adres: Oude Tiensebaan 64, 3460 Bekkevoort, 0476 21 20 28, www.hoevedepeinwinning.be

 

Limburg

  • Farm Fun: ook in Bocholt werd een doolhof opgetrokken. ’t Is te zeggen: gecreëerd door losgebroken koeien. Naar verluidt zijn ze nog steeds niet allemaal naar hun weide teruggekeerd. Aan jou dus om ze terug te vinden – maar pas op dat je zelf niet verdwaald! ;) Voor elke leeftijd is een aangepast spel voorzien.
Adres: Jennenstraat 28, 3950 Bocholt, 089 47 39 74, 0478 76 45 21, , www.farmfun.be/maisdoolhof
 
  • Peer: het doolhof in de Lindebosstraat in Peer is intussen een vaste waarde geworden. Voor de groten is er het labyrint met onderweg leuke weetjes over dieren en de landbouw, en een gezellig terras om rustig te bekomen met een drankje en een hapje. Voor de kleintjes is er een kabouterpad, kinderboerderij en knuffelhoek, trampoline en verschillende spelletjes. Met andere woorden: er is aan iedereen gedacht. Zélfs aan jonge en oudere koppeltjes, want het doolhof is op 21 en 28 augustus nog te bezoeken by night. Romantisch… Open tot en met 31 augstus!

Adres: Kruising Lindebosstraat en Baan naar Helchteren, 3990 Peer

 

maisdoolhof-farm-fun-tris.png

Beeld: maïsdoolhof Farm Fun 2015

 

 

Antwerpen

  • Brasserie De Bosrust: sinds 2007 al kan je in Essen op speurtocht tussen de maïs. Thema dit jaar is dieren. Nadien kan je zoals elk jaar even bekomen op het terras en een partijtje (mini- of agro-)golf spelen. Voor de kinderen valt er bovendien een pracht van een speeltuin te ontdekken. Open vanaf 10:00.

Adres: De Bosrust, Kleine Horendonk 8, 2910 Essen, 03 677 01 24, , www.debosrust.be

 

Lees nog artikels met volgende tags

tip, vakantie, zomer, maïsdoolhof
Aangemaakt op 16:44 14/08/2015 Laatst aangepast op 12:03 21/09/2015