Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Tip: kunst op de boerderij

Beeld: Geert Vanhoovels, KVLV

 

Veldverkenners die van kunst houden, kunnen op 11, 12 en 13 juli hun hartje ophalen tijdens de 10de editie van Kunst op het hof van KVLV. Het kan niet verwonderen dat men als locatie dit keer koos voor de Oost-Vlaamse Leiestreek, die met haar pittoresk landschap voor menig kunstenaar, waaronder Roger Raveel, een bron van inspiratie was/is.

Daarbovenop is de Leiestreek rond Deinze een waar fietsparadijs. Meer dan driehonderd kilometer autovrije jaagpaden langs rivieren en kanalen en oude spoorwegen vormen de basis van een uitgestrekt fietsnetwerk, en verbinden de vele landschappen van de Leiestreek en de historische steden en dorpen die de regio rijk is.

De absolute blikvanger van de regio is de Leie, die zich van haar bron in Noord Frankrijk tot in Gent slingert. Het thema van deze 10de Kunst op het hof is dan ook toepasselijk ‘meanderen’. Rond dit thema leverden meer dan dertig kunstenaars hun werken aan in de meest uiteenlopende kunstvormen. Die worden over 12 originele boerderijlocaties verdeeld en uitgestald op de meest ongewone plekken, van binnenerf tot stal en wei, klaar om door enthousiaste fietsers te worden ontdekt.
 

Martin_De_Baerdemaeker_fietsoverzetDeinze_KOHH (2) tris.jpg

Beeld: Martin De Baerdemaker, KVLV


Meefietsen kan op 11, 12 en 13 juli, elke dag van 09:30 tot 19:00. De lusvormige fietstocht is 35 km lang, en onderweg zijn er diverse locaties voorzien om met een hapje en drankje opnieuw op krachten te komen. Meer info over startplaats, route, kunstenaars, locaties, tickets en fietsverhuur vind je hier en in onze agenda.

Wie er wat langer tussenuit wil, hoeft niet meteen na de fietstocht huiswaarts te keren want Deinze en haar omgeving bieden nog zoveel meer! Zo is het museum van Deinze en de Leiestreek zeker een bezoekje waard, net zoals het Kasteel Ooidonk en Astene-Sas. Diehard kunstliefhebbers kunnen bovendien ook nog terecht in tal van kunstmusea terwijl gezinnen met jonge rakkers het recreatiedomein De Brielmeersen kunnen verkennen.
 

kasteel ooidonk tris.jpg

Beeld: Toerisme Leiestreek


Neem zeker eens een kijkje op de website van Toerisme Leiestreek om alle opties te ontdekken.

 

WIN

  • Omdat Kunst op het hof in 2014 in het teken staat van de Groote Oorlog, maakte vzw Klaprozen voor de vrede in samenwerking met KBC een indrukwekkende installatie van meer dan honderd keramieken klaprozen. Je kan een drieluik van deze klaprozen winnen, door hier enkele vragen op te lossen (tot 20 juli).
     
  • Kleine kunstliefhebbers worden ook niet vergeten. Kinderen tot 12 jaar kunnen op elke locatie van de route een wedstrijdformulier met leuke opdrachten aanvragen en maken zo kans op een mooie prijs.
     
  • Tot slot mogen wij bij Veldverkenners ook nog 2 duo-tickets weggeven voor deze kunstige uitstap. Beantwoord hier twee vraagjes en misschien ga jij wel gratis mee op stap. Wees er snel bij, want de wedstrijd loopt af op zondag 6 juli.
     

Lees nog artikels met volgende tags

fietstocht, uitstap, leiestreek, kunst, tip, fietsen
Aangemaakt op 12:56 25/06/2014 Laatst aangepast op 12:27 15/07/2014