Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

TIP: de boerderij als kunstgallerij

Beeld: Carl Vandervoort
 
Kunst op het hof is al toe aan haar 11e editie, en die gaat door in het noorden van de Limburgse Kempen. Dit jaar staan alle adressen in het teken van 'metamorfose'. Hoezo, kunst hoort in een museum?
 
Van weides en schuren tot stallen en binnenerven, kunst op het hof neemt je mee naar landelijke plekjes waar je niet meteen een schat aan kunstwerken zou verwachten. Een lusvormige route van 32 km verbindt 14 originele locaties. Authentieke vierkantshoeves of moderne, dynamische landbouwbedrijven, het kan allemaal. De route komt het best tot z'n recht als je de fiets neemt, maar met de auto kan het natuurlijk ook. Het driedaagse evenement loopt van 9 tot 11 juli en wordt gedragen door verschillende vrijwilligers van binnen en buiten de regionale KVLV-afdelingen.
 
Meer dan 35 kunstenaars nemen deel aan deze kunstige plattelandsroute. hildA de schutter is een van hen:
 
hildA is een assemblage-artiest. Haar missie is om boeken terug te geven aan de bomen waaruit ze gemaakt zijn en ze laat hen een nieuw verhaal vertellen. Geef toe, een boek dat één keer gelezen is en daarna vergeten wordt in de kast is toch zonde? De berk is ideaal voor deze kunstwerken omdat zijn bast zelf een papierstructuur heeft. Oude boeken ondergaan een heuse transformatie en worden verwerkt tot een groter geheel. De fascinerende papiercreaties die hildA maakt zijn te bekijken op de hoeve van de familie van de Laar - Neyens in Neerpelt.
 
Elk mensenleven leest als een boek, maar bij de dood gaat het definitief dicht. Toch groeit er altijd iets nieuws uit onder een andere vorm.
- hildA de schutter
 

hilda_nieuw_klein.jpg

Beeld: Carl Vandervoort
Startplaats:
Fietsers starten hun route aan het Michielshof, Michielsplein 3 in Hamont-Achel.
Een alternatieve autoroute start aan PC Achel-Statie, Sint-Odilialaan 58 in Hamont-Achel.
Start je route op deze officiële startplaatsen of op één van de deelnemende locaties.
 
Kaartverkoop:
Uiterlijk tot 30 juni 2016 kun je via www.kvlv.be/kunstophethof toegangskaarten bestellen tegen een voordelig tarief. Ter plaatse kun je tickets kopen op de startplaats of op elk van de 14 deelnemende locaties.
voorverkoop: 8 euro en 6 euro voor KVLV-leden        
Aan de kassa: 10 euro en 8 euro voor KVLV-leden
Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis deelnemen.
 
Meer info:
Op de Kunst op het hof-website vind je een overzicht van de deelnemende locaties en kunstenaars, de route, eten en drinken, fietsverhuur en nog veel meer.
 
Benieuwd hoe het er vorig jaar aan toe ging bij Kunst op het hof?
 
 
Aangemaakt op 15:30 06/07/2016 Laatst aangepast op 16:02 18/07/2016