Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
17 Sep

Sterrenbanket en inspiratiemarkt

Locatie: Kortrijk

 

De stad en het OCMW van Kortrijk nodigen iedereen uit voor een grote picknick met lokaal geteelde ingrediënten en voedseloverschotten, samengesteld door de Boxy broers en bereid door de leerlingen van RHIZO en Athena. In totaal serveren zij 2.500 vegetarische maaltijden, die bestaan uit een hoofdgerecht en dessert. Iedereen kan ervan genieten, tussen 10:00 en 14:00 aan de Reepkaai in Kortrijk. 

Daarna, tussen 12:00 en 16:30 vindt op dezelfde locatie nog een inspiratiemarkt plaats. Organisaties uit de verschillende schakels van de voedselketen stellen er zich voor. Ze presenteren hun ideeën en oplossingen om voedseloverschotten terug te dringen, om duurzame productie te stimuleren en om consumenten bewustere keuzes te laten maken. Je leert er bijvoorbeeld hoe je thuis restjes kunt verwerken in een nieuwe maaltijd of hoe je kan composteren.

Opgelet: dit event vindt plaats tijdens autoloze zondag in Kortrijk. De binnenstad is die dag alleen bereikbaar met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. 

 

Meer info: www.kortrijkmangetout.be