Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Boekje

Ssst. Hier groeien jobs. Welke bedrijven bloeien dankzij onze landbouw?

Het hart van de voedselketen. In dit boekje trekken we niet op verkenning bij de Vlaamse land- en tuinbouwer zelf. Voor één keer focussen we op de andere schakels in de agrovoedingseconomie die rondom de Vlaamse boer ontstond. Welke bedrijven leveren de boer zijn tractor of zaden? Hoeveel jobs creëren diepvriesfabrieken en slachthuizen? Wat is het economisch belang van de vele verwerkende bedrijven die rechtstreeks aan onze landbouw gelinkt zijn?

Het streven naar meer toegevoegde waarde en innovatie zorgt ervoor dat onze landbouw steeds nauwer met industriële actoren samenwerkt. Met dit boekje willen we het inzicht in de agrovoedingsketen verbeteren. Wie elke schakel kent, begrijpt beter de impact van ketenbrede inspanningen om de milieuprestaties, het dierenwelzijn, de kwaliteit en de rentabiliteit te verbeteren. En toegegeven, we zijn ook echt fier op de vele topbedrijven die dankzij onze land- en tuinbouwers groeien en bloeien!

Lees je liever op papier? Wij versturen gratis een pakket boekjes vanaf 10 exemplaren (1 voor jezelf en de rest om uit te delen). Vraag het aan via info@veldverkenners.be. Wil je graag 2 keer per jaar automatisch onze boekjes in de bus? Dan kan je een gratis abonnement nemen, eveneens vanaf 10 exemplaren.

Wil je geen 10 exemplaren? Lees het boekje dan digitaal in de issuu-bladermodule of download de pdf. Tip: via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte telkens er een nieuwe editie verschijnt.
  

Aangemaakt op 10:15 13/09/2018 Laatst aangepast op 10:15 13/09/2018