Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Recept voor de laatste zomerdagen: tomaten (uit volle grond) in de oven

Beeld: flickr – Serita. V

 

Zin in een laatste portie zomer voor het schooljaar opnieuw start? Wij ook! Zeker nu het buiten zo’n druilerig weer is. We negeren de regenwolken en trekken dit weekend nogmaals alle registers open, met zelfgemaakte ijsthee en een ovenschotel op basis van tomaten. Maar geen ‘gewone’ tomaten – als we all the way voor zomer gaan, kiezen we voor tomaten uit volle grond. Ja, die bestaan! En niet alleen uit eigen tuin. We schreven er vorig jaar al eens over, lees maar. Het ras dat geteeld werd, is dit jaar wel anders. Het zou nog beter smaken en langer houdbaar zijn.

Het label dat je moet zoeken, is Fine Fleur. Je vindt ze hier, en dat nog tot en met september.

Enfin, genoeg geleuterd. Het recept dat we straks, mét zonnebril en op teenslippers, zullen klaarmaken, is dit:

 

tomaat-rozemarijn-tris--cookingtoned.png

Beeld: cookingstoned.tv

 

Zomerse tomatenschotel

Dit heb je nodig:

  • 1 vollegrondtomaat per persoon
  • rozemarijn
  • tijm
  • enkele teentjes knoflook
  • grof zeezout
  • zwarte peper
     

Zo maak je het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Was de tomaten en droog ze goed af. Snij ze in partjes en haal de zaadjes en het omliggende vruchtvlees eruit.
  • Verdeel de takjes tijm en rozemarijn in verschillende delen en halveer de teentjes knoflook.
  • Schik alles in een vuurvaste schotel en laat 20 minuten in de oven staan.
  • Kruid met wat zout en de peper.
 

Tip: Heerlijk met een stukje geroosterd brood en bij vis.

Smakelijk!

 

Bron recept: Fine Fleur

Lees nog artikels met volgende tags

tip, recept, voeding, tomaat, volle grond, vollegrondtomaat, Fine Fleur
Aangemaakt op 12:32 27/08/2015 Laatst aangepast op 12:01 10/09/2015