Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Doe-tips

Picknickwandelen in prinselijke stijl

Het domein de Merode (1.500 ha) was tot voor kort in handen van de gelijknamige prinsenfamilie, en dat voel je nog steeds. Om iedereen de kans te geven zich even prins te wanen, biedt Toerisme Westerlo het arrangement ‘prinsheerlijk picknickwandelen’ aan. Je krijgt een picknickrugzak met verse streekproducten mee, twee uitgestippelde wandelparcours van 10,3 en 5,1 km en de coördinaten van enkele mooie picknickplekjes. Onderweg tref je QR-codes aan, die je via een applicatie op je smartphone leiden naar een website met filmpjes over de geschiedenis van Westerlo... 

Wat moet je doen?

Bestel minstens een dag op voorhand je picknickrugzak bij het Torenhof in Tongerlo en pik hem de dag zelf op in de Bakkerswinkel aan de achterkant van Torenhof. In de gekoelde rugzak vind je: per volwassene 3 sneden abdijbrood met abdijkaas van Postel, 1 sandwich, ambachtelijke honingkoek, hard gekookt eitje, boter, huisbereide confituur, praline, hoeve-ijsje, fairtrade fruitsap, bordje, bestek, servet; en per kind 2 sandwiches, hard gekookt eitje, boter, choco, huisbereide confituur, wafel, hoeve-ijsje, fairtrade fruitsap, bordje, bestek, servet. 

Het arrangement is geldig van 1 mei tot 30 september, elke dag behalve maandag. 

Prijs: 11,5 euro per volwassene en 6 euro per kind, inclusief brochure en wandeltraject 

Reserveren: Torenhof, Geneide 1, 2260 Tongerlo, 014 54 43 91, , www.torenhof-tongerlo.be

 

Leuk in de buurt

  • Wandelnetwerk de Merode: De twee wandellussen van het picknickarrangement lopen langs de knooppunten van het wandelnetwerk de Merode, in het grensgebied van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Een wandeling op het netwerk (500 km) brengt je langs zowel mooie natuurplekjes in de vlakke Kempen en het glooiende Hageland als culturele toppers zoals de abdij van Tongerlo en de kastelen van de Merode. 

Prijs: 8 euro

Bestel: De kaart en het bijhorende inspiratieboekje met 6 themalussen zijn online te koop via www.mondikaarten.be

 

de-Merode-Abdij-Tongerlo-tr.jpg

 
Beeld: Toerisme Provincie Antwerpen. Abdij Tongerlo.
Beeld intro: Toerisme Provincie Antwerpen. Logo Prinsheerlijk Picknickwandelen.

 

  • Klompenbelevingspad: In het klompenmuseum aan domein de Merode kom je alles te weten over de klompennijverheid. Een klompenmaker demonstreert er zijn kunnen en op het 900 meter lange klompenbelevingspad ondervind je zelf hoe het voelt om met klompen over verschillende ondergronden te lopen.

Adres: Hoeve Den Eik, 2431 Veerle, 013 78 50 42, , www.klompenmuseum.be

 

klompenbelevingspad-tris.jpg

 
Beeld: Toerisme Provincie Antwerpen. Klompenbelevingsplad.

 

  • Het sprookjesbos: Gezinnen met kinderen kunnen tijdens de zomervakantie op stap met de sprookjesfiguren van het sprookjesbos. Ze vertellen verhalen, zingen een liedje of maken een dansje, terwijl je samen wandelt (mét kaboutermuts) door hun bos. De vertellingen voor gezinnen worden georganiseerd op zondag 7 en 21 juli en 4 en 18 augustus, andere georganiseerde wandelingen zijn mogelijk voor groepen van minimum 20 kinderen in de periode mei tot en met september.

Prijs: 4 euro per kind (vertelling met kaboutermuts)

Reserveren: Toerisme Westerlo, Boerenkrijglaan 25, 2260 Westerlo, 014 54 54 28, , www.toerismewesterlo.be

 

SprookjesbosWesterlo-tris.jpg

 
Beeld: Toerisme Provincie Antwerpen. Het Sprookjesbos.

 

Meer info: www.antwerpsekempen.be

Lees nog artikels met volgende tags

picknick, wandelen, Antwerpen, Antwerpse Kempen, bos
Aangemaakt op 14:51 07/05/2013 Laatst aangepast op 18:54 23/05/2013