Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
28 Jun
tot
29 Jun

Open Tuinen 2014

Locatie: Vlaanderen

Op 28 en 29 juni kunnen nieuwsgierige tuinliefhebbers weer zonder gêne over andermans tuinhek gluren. Meer dan 200 tuineigenaars zetten dat weekend hun tuin open voor het publiek.

De variatie in het aanbod tuinen was nooit eerder zo groot. Je kan terecht in een piepkleine 105 jaar oude tuin met Moors-Andalusische invloeden, prachtige bordertuinen, onderhoudsarme moderne tuinen, pomologische nutstuinen, exotische en ecologische tuinen. Bovendien wordt dit jaar extra aandacht besteed aan het kind. In 124 tuinen kan je ideetjes opdoen voor een kindvriendelijke tuin. De betrokken eigenaars zijn verder gegaan dan het plaatsen van een trampoline en schommel, en hebben elk op hun manier originele, creatieve tuinhoekjes voor hun kinderen voorzien.

Voor een beschrijving, foto, openingsdagen, praktische gegevens van alle tuinen en een kalender met fiets- en autoroutes moet je een tuingids kopen. Die is vanaf 1 april bij AVEVE (4 euro) beschikbaar, maar kan ook eenvoudig besteld worden bij Landelijke Gilden, door 6 euro te storten op het rekeningnummer BE03 7360 0047 7384 (vermelding ‘Open tuinen 2014’).

Meer info: www.landelijkegilden.be/open-tuinen