Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Wedstrijd

Afgelopen: Win een exemplaar van het Handboek ecologisch tuinieren van Velt

Dé ecologische moestuinbijbel. Een completer naslagwerk dan het Velt-handboek is er niet op de markt. Het bevat een schat aan informatie voor zowel beginnende als doorgewinterde tuiniers. Dat gaat van achterliggende ecologische visies tot kennis over kernbegrippen zoals bodem, plagen, onkruid of mest en gedetailleerde teelthandleidingen per plant. Velt herwerkte dit paradepaardje tot een nieuwe editie, en wij mogen zo’n kloefer weggeven.

Ecologisch tuinieren is tuinieren vanuit het principe dat je de natuur helpt in plaats van tegenwerkt. Centraal staat het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen en mest, net als rekening houden met de bodem en de seizoenen. Dat vraagt natuurlijk wel wat technische kennis en ervaring. Zo moet je aan wisselteelt doen, een goed teeltplan opstellen, de juiste groenten kiezen voor jouw bodem en ziektes en plagen herkennen en bestrijden. Een teeltplan komt hierbij van pas, en in het boek lees je hoe je daaraan begint.

In 16 hoofdstukken loodst Velt je door maar liefst 700 bladzijden aan tips en tricks. Het handboek is een herwerking van vorige uitgave, waarbij vooral het hoofdstuk bemesting is aangepast aan het nieuwe Mest Actie Plan. Het boek is te koop op de Velt-website. Leden betalen 29,50 euro, niet-leden tellen 38,50 euro neer. In de boekhandel bedraagt de prijs 43 euro.

Weet jij niet waar te beginnen in je nieuwe tuin? Of is jouw vorige exemplaar tot op de draad versleten? Beantwoord dan onderstaande vragen en misschien valt er bij jou wel een nieuw exemplaar in de bus. Omdat het gaat om een dik en duur boek, is de vraag deze keer wat moeilijker ;-).