Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Wedstrijd

Afgelopen: Win een exemplaar van de belevingsgids 'Plezant Platteland'

Ah... het Vlaamse platteland. Het heeft al menig schider, poeët en liedjesschrijver geïnspireerd. Zo schoon en verrassend, maar vooral zo divers. Her plat, der glooiend. Nu paars, dan groen. Hier een lappendeken van kleine akkers, daar een explosie van statige bossen. 

Opdat die schoonheid echter niet verloren zou gaan, zet de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) zich al decennialang in voor haar onderhoud. Dat gaat van de aanleg van wandel- en fietspaden tot een drastische herstelling van het ecologisch evenwicht. Het resultaat van die activiteiten is vandaag overal te bewonderen. Op de Vlaamse buiten natuurlijk, maar ook in een boek: 'Plezant Platteland. Op ontdekking in de mooiste streken van Vlaanderen'. 

Het boek bundelt tips en informatie over 25 locaties, vijf in elke provincie. Hoe is dat landschap door de jaren heen geëvalueerd, wat valt er te beleven als toerist en waar kan je in de buurt gezellig iets eten of drinken? Door de combinatie van informatie met sfeerfoto's en kaartjes met wandel- of fietspaden en bezienswaardigheden, vormt het boek een ideale gids voor boeiende en verrassende daguitstapjes.

Omdat wij, Veldverkenners, al lang fan zijn van het Vlaamse platteland, mogen we van VLM 10 exemplaren van het boek weggeven. Gewoon snel even de wedstrijd- en schiftingsvraag beantwoorden!

Plezant Platteland is een uitgave van Davidsfonds Uitgeverij in samenwerking met VLM. Het telt 256 pagina's en kost 22,50 euro.