Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
22 Maa

Nacht van de Geschiedenis: Smaak

Locatie: Vlaanderen

 

De Nacht van de Geschiedenis vindt dit jaar plaats op dinsdag 22 maart 2016 en heeft als thema smaak. Op bijna 200 plekken in Vlaanderen kan je die avond onze smaakvolle (culinaire) geschiedenis beleven, aan de hand van boerderijbezoeken, proeverijen, kookworkshops, lezingen, enzovoort. Je komt er meer te weten over de geschiedenis van restaurants in je gemeente, over het beroep van chocolatier, bakker, traiteur, enzovoort. En misschien ontdek je wel een goed bewaard lokaal recept.

Behalve over onze culinaire geschiedenis, gaat de Nacht dit jaar over smaak en wansmaak in de kunst, architectuur, mode of fotografie. Ook liefhebbers van deze kunstvormen vinden ongetwijfeld iets naar hun smaak in het programma. 

Dat programma is hier te raadplegen. Scrol zeker ook eens naar beneden, want daar worden wijzigingen en extra activiteiten omgesomd. 

 

Tip: Tijdens de Nacht krijgen deelnemers de kans om mee te doen aan een smaaktest van De Inspecteur, het consumentenprogramma van Radio 2. Op zo’n tien locaties kan je vijf verschillende soorten van één product proeven. Zo kom je te weten welke de lekkerste chocopasta, Twix, sangria, marsepein … is. 

 

Ter info: Organisator Davidsfonds heeft niet toevallig voor het thema smaak gekozen. In maart verschijnt immers het boek 'Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten' van historica Annelies Van Wittenberghe. Het moet een onconventioneel kookboek worden, dat onze culinaire geschiedenis vertelt en vertaalt in smakelijke gerechten. Elk recept is dan ook gebaseerd op een tekst uit een authentiek historisch kookboek. Meer info vind je hier

 

Meer info: www.davidsfonds.be/nacht