Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
28 Aug

Levend Erfgoed Expo

Niet enkel de Bengaalse tijger of de ijsbeer zijn met uitsterven bedreigd. Ook in ons land zijn er oude diersoorten die uit ons straatbeeld dreigen te verdwijnen. Steunpunt Levend Erfgoed  zet zich al jarenlang in voor deze bedreigde huisdier- en boerderijdieren. Dit jaar organiseert ze al voor de twintigste keer haar expo, waarop ook minister Joke Schauvliege aanwezig zal zijn.
 
De Ardense koehond, de Vlaamse geit, het Wit-Rood Oost-Vlaams rund, ... Klinkt je niet erg bekend in de oren? Deze dieren maakten ooit deel uit van het dagelijkse leven op het Belgische platteland. Vandaag zijn ze minder populair en moeten ze het onderspit delven voor onder andere meer productieve boerderijdieren. Hetzelfde verhaal met neerhofdieren zoals de Izegemse koekoek, de Tiense vechter, de Vlaamse gans, de Rode Ardenner kalkoen of het Gents baardkonijn.
 
Zin om deze zeldzame oervlaamse rassen eens van dichtbij te bekijken? Dan moet je op 28 augustus in Domein Puyenbroeck in Wachtebeke zijn. Het permanent geopende levend erfgoedpark wordt dan in een feestelijk jasje gestoken en het publiek wordt verwend met tal van extra's. Ook minister Joke Schauvliege zal aanwezig zijn om het vernieuwde gedeelte met neerhofdieren plechtig in te huldigen.
 
Naast de tentoonstelling worden er ook dieren gekeurd en is er de mogelijkheid om van eigenaar te wisselen. Deze expo is dan ook de ideale gelegenheid om een dier aan te kopen waar je misschien al heel lang naar op zoek was en zo mee te werken an de herintegratie van deze oude diersoorten.
 
Adres: Puyenbrug 1A, 9185 Wachtebeke
Tijdstip: van 10:00 tot 18:00
 
Domein Puyenbroeck huisvest het hele jaar door een selectie van speciale, lokale diersoorten. Ook als je zondag niet vrij bent is het park dus zeker eens een bezoekje waard.
 
Meer info via deze link.