Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Boekje

Jong geleerd. Hoe leer je kinderen kennismaken met landbouw & voeding?

Kinderen die verbaasd opkijken dat tomaten aan een plant groeien, of schrikken dat eieren uit de poep van kippen komen, juffen die denken dat koeien op elkaar gestapeld staan in de stal … het zijn slechts enkele voorbeelden uit dit boekje die je enkele decennia geleden niet voor mogelijk hield. Tussen de burger enerzijds en de boer (en meer algemeen de herkomst van onze voeding) anderzijds gaapt een kloof die de laatste jaren helaas almaar groter geworden is. Nochtans leven we in een land waarin de boer bij wijze van spreken nog steeds onze buurman is én in een tijd waarin we met slechts enkele muisklikken alles kunnen opzoeken wat we willen weten.

In dit boekje reiken we daarom een aantal tips aan voor hoe je kinderen die basis rond land- en tuinbouw en de herkomst van voeding kunt meegeven. De tips hebben we afgewisseld met enkele leuke en hopelijk inspirerende gesprekken die illustreren waarom dit zo belangrijk is.

Lees je liever op papier? Wij versturen gratis een pakket boekjes vanaf 10 exemplaren (1 voor jezelf en de rest om uit te delen). Vraag het aan via info@veldverkenners.be. Wil je graag 2 keer per jaar automatisch onze boekjes in de bus? Dan kan je een gratis abonnement nemen, eveneens vanaf 10 exemplaren.

Wil je geen 10 exemplaren? Lees het boekje dan digitaal in de issuu-bladermodule hierboven of download de pdf. Tip: via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte telkens er een nieuwe editie verschijnt.

Aangemaakt op 11:29 15/04/2019 Laatst aangepast op 11:29 15/04/2019