Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
10 Okt

Inspiratiedag “De Groote Vlucht”

Locatie: Roeselare

Beeld: Centrum voor Agrarische Geschiedenis

 

Veldverkenners, zijn jullie klaar voor een duik in de geschiedenis? Laat je dan door gastsprekers terugvoeren naar de tijd van “De Groote Vlucht”. De Duitse inval op 4 augustus 1914 bracht namelijk een ongeziene vluchtelingenstroom op gang. Maar wat met de landbouwers? Lieten zij ook hun akkers, vee en weilanden in de steek, op zoek naar nieuwe velden? Je komt het te weten op de inspiratiedag “De Groote Vlucht” van het Centrum voor Agrarische Geschiedenis.

Op de inspiratiedag krijg je ook een woordje uitleg over het samenwerkingsverband “Boter bij de vis”, waarbij partners uit de landbouw- en erfgoedsector de handen in elkaar sloegen om de samen tal van activiteiten op te zetten rond de voedselsituatie tijdens WOI. De bijhorende website, publieksactiviteiten en de nieuwe publicatie worden aan het publiek voorgesteld.

In de namiddag worden de handen uit de mouwen gestoken. Dan kan je aan de slag met oorlogsrecepten tijdens de kookworkshop ‘theorie en praktijk’. Geen keukenprins(es)? Dan kan je kiezen voor een geleid bezoek aan brouwerij Rodenbach waarbij het brouwen tijdens WOI centraal staat.

Hier vind je het volledige programma.

 

Praktisch:

Inschrijven voor de inspiratiedag kan via . Vermeld bij je inschrijving je voorkeur voor de workshopsessie (brouwen of koken). Schrijf je zeker in voor 3 oktober, de plaatsen zijn beperkt.

De deelnameprijs is 10 euro (inclusief koffie, lunch en documentatiemap). Betalen kan door overschrijving op het rekeningnummer BE65 4310 7610 9196. Vermeld zeker je naam en “inspiratiedag 10 oktober”.

Adres: Miummm, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare

Voor meer info kan je nog terecht bij (016 32 35 73)