Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
23 Jul

Gentse Buitenband

Locatie: Gent

 

Naar jaarlijkse gewoonte kan je op de laatste zondag van de Gentse Feesten de stad ontvluchten en deelnemen aan een fietstocht door de groene rand.

Starten doe je vanop vijf plaatsen, die elk een eigen aanbod hebben. Je kan telkens kiezen uit drie routes: 25 km, 45 km en 85 km (dé Gentse Buitenband) en een typisch Gentse maaltijd, indien gewenst.

Drongen: Gijzelstraat 12, Landgoed De Campagne. Je ontdekt de Oude Kalevallei en de Meetjeslandse melkveestreek ten zuiden van Eeklo, met het Leen en de Vinderhoutse bossen als groene afwisseling. Maaltijd: warme beenhesp met Tierenteynsaus en frietjes. Desteldonk: Lindestraat 42, Hoeve Polfliet. Je fietst door de befaamde bloemenregio van Lochristi en de boerenbuiten van Kalken. Maaltijd: stoverij met frietjes.

Wondelgem: Vroonstalledries 66, Lootenshoeve. Je verkent het landelijke erfgoed en de havens in de onmiddellijke omgeving van Gent. Eén route doet ook de brouwerij van Ertvelde (bekend van Augustijn) aan. Maaltijd: Augustijnstoofpotje met frietjes.

Zwijnaarde: Krekelstraat 17, Krekelhoeve. Je fietst langs de uitgestrekte Scheldemeersen en brengt een bezoekje aan de Schelderodemolen en de terreinen van ILVO. Maaltijd: warme beenhesp met frietjes.

Gent-centrum: Sint-Veerleplein, Feesttent. Je vertrekt tussen 9:30 en 11:30 over fietsvriendelijke wegen naar het startpunt in Wondelgem. Voor de extra kilometers word je rijkelijk vergoed, met een gratis Augustijn.

 

Meer info: www.buitenband.be