Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
19 Mei

Fortengordel

Locatie: Antwerpen

Op zondag 19 mei organiseert de provincie Antwerpen alweer haar vijfde Fortengordel. Vijf forten zetten voor de gelegenheid hun deuren open, verdeeld over twee fietslussen, en elk met hun eigen cultureel, educatief en sportief programma: de forten van Wommelgem, Mortsel en Edegem worden verbonden in de Brialmontlus, de forten van Kessel en Broechem in de Diamantlus. Beide lussen bieden fietsroutes van 20, 40 en 70 km.

Het central thema van deze vijfde fortengordel is - of had je het nog niet geraden? - diamant. Daarom wordt Kessel, ooit het diamantcentrum bij uitstek, voor één dag omgevormd tot heuse diamantgemeente, en worden twee interactieve diamantzoektochten georganiseerd. De hoofdprijs? Een diamant!, aangeboden door het Antwerp World Diamond Centre (AWDC).

Adres

  • Fort 2, Fort II straat, 2160 Wommelgem
  • Fort 4, Fortstraat 100, 2640 Mortsel
  • Fort 5, Jacob De Roorestraat, 2650 Edegem
  • Fort Broechem, Steenweg op ’t Fort, 2520 Ranst
  • Fort Kessel, Fortstraat, 2560 Kessel
 

Inschrijven: Inschrijven kan de dag zelf op elk van de deelnemende Forten. Fietskaarten zijn beschikbaar bij het inschrijven. De animaties lopen van 10:00 tot 18:00 en zijn in de prijs inbegrepen, alsook verfrissingen langs het parcours.

Prijs: Het inschrijvingsgeld bedraagt 4 euro, kinderen jonger dan 12 mogen gratis komen. Deelnemers zijn verzekerd tegen mogelijke ongevallen.

Meer info: www.fortengordel.be