Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
22 Apr
tot
01 Mei

Floraliën 2016

Locatie: Gent

 

Elke vijf jaar verandert Gent een week lang in een bloemenparadijs. De laatste edities bleef die verandering beperkt tot Flanders Expo, maar dit jaar (35ste editie) trekken de organisatoren opnieuw de stad in. Vier locaties in het Kunstenkwartier in Gent worden voor de gelegenheid omgetoverd tot internationale pop-up sierteeltexpo: de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark. Het programma belooft "boeiende inspiratietuinen (green en concept rooms), adembenemende bloemencreaties, florale workshops en de nieuwste trends" te bieden. Nationale en internationale topfloristen komen er hun kunsten tonen, siertelers hun nieuwste ontwikkelingen op vlak van onderzoek en innovatie, tuinarchitecten hun ontwerpen en kunstenaars hun florale installaties. Ben je meer een DIY-type met groene vingers? Dan kom je zeker ook aan je trekken, in de vele inspiratietuinen en tijdens de vele workshops of infosessies. Ook voor kinderen is er trouwens een speciaal programma, met onder meer een workshop zaadbommen maken en een stuifmeelrace. 

Door Floraliën in de stad zelf te organiseren, en niet in de expo net buiten de stad, willen de organisatoren er een stadsfestival van maken, een soort Gentse feesten voor de bloemenliefhebber. Al hoef je echt geen bloemenfreak te zijn om van al dat moois te kunnen genieten... Het volledige programma kan je hier raadplegen en een plannetje van het parcours met de vier locaties hier. De locaties liggen trouwens op wandelafstand van elkaar. Wie wil, kan een speciaal Floraliën-parcours voor voetgangers volgen. Wie minder mobiel is, kan gebruik maken van de gratis shuttlebussen tussen de sites. Meer info daarover vind je hier

Floraliën is van 22 april tot en met 1 mei te bezoeken, telkens tussen 08:00 en 22:00 (laatste toegang om 21:00).

 

Prijs: volwassenen 35 euro, kinderen jonger dan 7 jaar 1 euro, kinderen tussen 7 en 12 jaar 19 euro, jongeren tussen 13 en 18 jaar en studenten jonger dan 26 jaar 22 euro. Een ticket voor 2 dagen kost 55 euro. Je kan tickets bestellen online of aan de ingang van elke site. Aan de kassa's geldt evenwel een toeslag van 3 euro, dus je koopt ze best op voorhand. Bestellen kan hier.

Meer info: www.floralien.be