Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
22 Mei

Fietstival Westhoek

Locatie: Westhoek

 

Het fietsnetwerk Westhoek is vernieuwd en dat moet gevierd worden. De Westhoekgemeenten organiseren daarom samen op zondag 22 mei 2016 een Fietstival. Er zijn tochten van 25 tot 70 kilometer, met animatie onderweg. Meer sportieve fietsers kunnen bovendien deelnemen aan de Ronde van de Westhoek, waarbij je door bijna alle Westhoekgemeenten fietst (82 of 105 km).

Ook de Oude Kaasmakerij doet mee, samen met Brasserie St-Jef. Doorlopend kan je er genieten van een drankje in de buitenbar en kan je deelnemen aan een partijtje kaaskubb. Bovendien krijg je korting op je museumbezoek (3 euro voor iedereen) en is er voortdurend kaas te proeven (of wat had je gedacht?!). 's (Na)middags kan je zelfs deelnemen aan een workshop kaas maken, zonder je op voorhand in te schrijven. 

Een fietstocht starten kan tussen 09:00 en 15:00 in elke Westhoekgemeente. De 8 hoofdstartplaatsen zijn: Diksmuide, Ieper, Kemmel, Lo-Reninge, Poperinge, Veurne, Werken en Zonnebeke. Tip: in Ieper, Poperinge, Diksmuide en Kemmel kan je een heerlijke 100% West-Vlaamse hoevepicknick meenemen op de fiets.

 

Meer info: www.toerismewesthoek.be, www.deoudekaasmakerij.be

Beeld: Toerisme Westhoek