Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
27 Aug

Drive-in cinema

Locatie: Opglabbeek

Landelijke Gilde Opglabbeek gaat de Amerikaanse toer op. Ze geeft het dorpsleven een extra boost door een drive-in cinema met afterparty te organiseren.

Kinderen zijn al vanaf 15:00 welkom voor een speelnamiddag, begeleid door de Chirojongens van Opglabbeek. Ook is de Dorpentoerbus aanwezig voor doorlopende animatie. Vanaf 18:00 doen de foodtrucks hun luifel open en kan je genieten van een lekkere hap. Zorg dat je om 20:30 in je auto zit, want dan gaat de film van start. Na afloop blijf je best nog even plakken, want er is een heuse afterparty voorzien.

En als dat allemaal niet genoeg is om de dorpskern in vuur en vlam te zetten, is er nog altijd Matteo Simoni. De film die vertoond zal worden is immers 'Marina' van Stijn Coninx, waarin Matteo de rol van een jonge Rocco Granata voor zijn rekening neemt. Het aantal autostaanplaatsen is beperkt, maar ook zonder auto kan je de film bekijken.

De opbrengst van dit evenement gaat naar Zorghoeve Sint-Jansberg in Maaseik, een landbouwbedrijf waar mensen met een beperking terecht kunnen voor dagopvang. Ze kunnen er zich zinvol bezighouden en planten en dieren helpen verzorgen, wat hen helemaal doet openbloeien. Allen naar Opglabbeek dus!