@livewireStyle
header.home link

Deze groenten eten we in de herfst (+ recepten)

Iedereen heeft de mond vol van seizoensproducten. Maar als je vraagt wat we in de herfst eten, komen veel mensen niet verder dan witloof en pompoen.
14 november 2016  – Laatste update 4 april 2020 16:22
Lees meer over:

Iedereen heeft de mond vol van seizoensproducten. Maar als je vraagt wat we in de herfst eten, komen veel mensen niet verder dan witloof en pompoen. Beide zijn toppers natuurlijk, maar het assortiment herfstgroenten telt veel meer parels. Een overzicht en enkele tips om mee aan de slag te gaan in de keuken.

Dit eten we in oktober, november en december:

  • Aardpeer
  • Boerenkool
  • Knolselder
  • Koolraap
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Raap
  • Rammenas
  • Rode kool
  • Savooikool
  • Schorseneer
  • Spruiten
  • Veldsla
  • Winterpostelein
  • Witloof
 

En verder: aardappelen, andijvie, broccoli, Chinese kool, selderij, paddenstoelen, prei, rode biet, waterkers, witte kool, wortels. Deze groenten zijn ook ruim beschikbaar in de herfst, maar gelden minder als echte herfstgroenten. Ook tijdens andere seizoenen kan je ervan genieten.

 

Tip: download hier onze seizoenskalender. Daarop kan je in een oogopslag zien welke groenten in welke maand vers te verkrijgen zijn.

 

In de keuken

Hoe haal je nu het beste uit deze herfstgroenten? Lekker van bij ons sprak met groentenchef Tine Tomme van restaurant Avalon uit Gent. Zij geeft enkele tips en selecteert een top 6 voor de herfst/winter. Lees het interview hier.

Leuke recepten zijn:

  • Salade van vergeten groenten (want het moet niet altijd een stoofpotje zijn) met pompoen, raapjes, koolrabi, prei, pastinaak, rode biet, champignons en postelein. Serveren met bruin brood en/of ham. Heerlijk.
     
  • Gouwe ouwe koolsla met wortel en appel. Lekker bij gebraad, worst, vis,… Ja, waar niet bij eigenlijk?
     
  • En soep. Natuurlijk. Soep is altijd lekker tijdens de herfst. Het kan heel gewoontjes zijn of heel speciaal. Het verschil zit ‘m in de garnering. Een topper voor elke dag is witloofsoep met boterdiefjes, een aanrader voor speciale gelegenheden is waterkerssoep met vis. Meer soeprecepten en -tips vind je op www.lekkervanbijons.be
     

Smakelijk!  

Gerelateerde artikels