Ontdek, proef en beleef het platteland van morgen
/gratis-abonnement
Agenda
29 Sep

Bogaardendag Huysmanhoeve

Locatie: Eeklo

Om tegemoet te komen aan de groeiende interesse in moestuinen en boomgarden, organiseren Regionaal Landschap Meetjesland, Plattelandscentrum Meetjesland en Landelijke Gilden op het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve een Bogaardendag.

Sinds Bartel Van Riet zijn passie voor tuinieren op televisiekijkend Vlaanderen losliet, zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in een eigen boomgaard, moestuin, bloemenweide en zelfs bos in de tuin. Maar om die plannen tot een goede einde te brengen, is veel kennis nodig. Wat plant je waar en wanneer? Hoe snoei je fruitbomen? Welke combinaties van soorten passen het best in het landschap? Op de Bogaardendag krijg je gratis advies over dit en andere tuinzaken, kan je samen met een fruitboomspecialist de boomgaard in en kan je je eigen fruit laten persen tot sap (daarvoor moet je wel even vooraf reserveren op www.houtlandsetuinsappen.be).

Ook de kinderen en fijnproevers onder ons komen die dag trouwens niets tekort: er worden kinderworkshops gegeven, er is een springkasteel en het Culinair Genootschap is aanwezig met proevertjes.

Je bent welkom van 13:00 tot 18:00.

Adres: Huysmanhoeve, Bus 1 (zijstraat Peperstraat), 9900 Eeklo